Haniko „Algazöld csend bont virágot bennem” című kiállításának finisszázsa

Szeretettel várunk Herbert Anikó aka Haniko vizuális művész „Algazöld csend bont virágot bennem” című kiállításának különleges záróeseményére 2024. október 3-án 16:00 órától. A finisszázson a művész vezeti körbe az érdeklődőket, valamint egy izgalmas kollaboráció is bemutatásra kerül – Haniko ESC Studioval közösen megalkotott, MÍTOSZ névre keresztelt kapszulakollekciója.

A mítosz görög eredetű szó, amelynek jelentése: monda, mese, történet. A mítosz istenekről vagy többnyire isteni eredetű, emberfeletti képességekkel rendelkező hősökről szóló elbeszélés. Ebben az esetben a bennünk élő, a saját önismeretünk által kibontakozó belső történetről szól. A kollekciót a kiállítás formavilága inspirálta, valamint egy „véletlen” találkozás élménye egy szarvassal a Balaton partján, és az a felismerés, hogy ezek a mítoszok a jelenünkben is velünk maradhatnak. A szarvas a magyar regékben a népünk egyik lélekvezető állata, melynek agancsa az idő periodicitását és a megújulást testesíti meg.
A kollekcióban megjelenő minták Haniko egyedi tervei alapján készültek, melyeket egytől egyig ő maga rajzolt a textilekre majd vágta ki azokat. A ruhadarabokon látható történet-kollázsokat az esc studio tervezőjével, Berényi Diánával közösen rendezték varrógép alá. A kollaboráció további különlegessége, hogy az említett technika a két alkotó között folyamatos együttműködést kíván meg, ezzel is fokozatosan elmélyítve kettejük közös mítoszát. A mini kollekció a kiállítás finisszázsán megtekinthető, ahol lehetőség lesz felpróbálni, valamint előrendelést leadni a limitált számban készülő darabokra.