KÉRDEZD A MŰVÉSZT! Piti Zsuzsanna interaktív tárlatvezetése

Mi a vonzó számodra az olyan hagyományos festészeti műfajokban, mint a portré és a csendélet? Mielőtt elkezdesz festeni, megjelenik előtted egy kép, egy kompozíció, a színek, vagyis egy vízió, amit meg akarsz jeleníteni? Kik a kiállításon látható arcok? Fotók alapján készülnek ezek a képek? Lehet, hogy ők valójában nem is idős emberek? Hogyan egészítik ki egymást, függenek össze a technikai részletek (például gyűrt papír) a tartalommal (idős emberek ráncai)? És egyáltalán, előbb rajzolod-fested meg a portrékat, és utána gyűröd a papírt, vagy a már meggyűrt papírra készül a kép? Milyen festői problémák foglalkoztatnak a különféle edények, üvegek, tárgyak megfestése során?

Ha már megnéztétek Piti Zsuzsanna legújabb kiállítását, talán bennetek is megfogalmazódtak ilyen vagy ezekhez hasonló kérdések. Ha pedig még nem láttátok, ezen az alkalmon bepillantást kaphattok a képek megvalósulásának elméleti és gyakorlati hátterébe – egyenesen a művésztől. Piti Zsuzsanna március 3-án péntek délután 17 órától az általatok feltett kérdések mentén mutatja be Minden lehet című kiállítását.

Ha Ti is szeretnétek választ kapni kérdéseitekre, küldjétek el azokat február 28-ig a karinthy.szalon@gmail.com-ra, vagy tegyétek fel a helyszínen a művésznek!

Az eseményen való részvétel díjmentes.

Várunk titeket szeretettel!