AZ ÉN MESEKÖNYVEM – Egyhetes intenzív önismereti csoport művészetterápiás eszközökkel

Várunk egy kreatív önismereti folyamatra, melynek keretén belül saját mesekönyvet készíthetsz. A mesekönyv kitaláláshoz, megvalósításához és az alkotás során felmerülő kérdések feldolgozásához minden segítséget megkapsz a csoportvezetőktől és a csoporttól, az igazi munka azonban rád vár. Öt estén keresztül mesét írunk, rajzolunk, festünk, könyvet kötünk, ki-ki a saját jelenlegi legfontosabb témája mentén. 

Dátum: 2023. június 26-30.

Időpont: minden délután 17:00-20:00 (3 óra/alkalom)

Helyszín: Karinthy Szalon, 1111 Budapest, Karinthy Frigyes út 22.

Résztvevők száma: minimum 5, maximum 10 fő

Kiket várunk: 18 év felettieket, akiket érdekel az alkotó önismeret

Részvételi díj: 45.000 Ft (3000 Ft/óra)

A csoport résztvevői számára minden szükséges anyagot és eszközt biztosítunk, nincs szükség előzetes rajztudásra, de a kíváncsiság, a bátor nyitottság egymásra, az alkotásra és a kreatív fejlődés vágya ne maradjon otthon.

A csoportot vezeti: Pálos Anna művészetterapeuta, segítője Mádl Janka képződő irodalomterapeuta

Jelentkezés: karinthy.szalon@gmail.com e-mail címen keresztül 2023. május 31-ig

A jelentkezés beérkezéséről visszagazoló e-mailt küldünk, amelyben tájékoztatást adunk a részvételi díj befizetésének menetéről. A jelentkezés a részvételi díj befizetésével (szervező bankszámláján történő jóváírásával) válik véglegessé. Ennek megtörténtéről minden jelentkezőt e-mailben értesítünk. Amennyiben elégséges számú jelentkező hiányában, vagy egyéb okból az alkotóműhely nem indítható el, úgy a jelentkezők részére a befizetett részvételi díj visszafizetésre kerül.

A művészetterápiás önismereti csoporton alkalmad nyílik arra, hogy egy kicsit megállj és magadra figyelj, elgondolkodj azon, milyen témáid vannak most, amelyek kitöltik életedet, hétköznapjaidat, melyeket érdemes megdolgoznod. Itt a lehetőség, hogy ezekkel a témákkal foglalkozz sajátos alkotó módon, mellyel más megvilágítást nyerhetnek az érzéseid, gondolataid azáltal, hogy szöveges és képi történetté állnak össze. Az imaginációs technikára és a hatképes történet módszerére épülő folyamat célja az alkotómunka során felbukkanó érzéseid megértése, elfogadása és minél teljesebb megélése, a nem kívánt érzelmek finom áthangolása a kifejeződés által. Ebben segítenek a csoportvezetők és a csoporttársak. Az alkotó tevékenység alatt folyamatosan reflektálhatsz önmagadra és csoporttársaidra, figyelheted a munkád alakulását, érzéseid változását, vagyis az aktuális témá(i)d kiforrását. Mindezt egy biztonságos, zárt térben élheted meg, ahol a csoport keretei biztosítják az egymáshoz, az alkotásokhoz és az önmagadhoz való kapcsolódást. Az egyhetes folyamat végén magaddal viheted az önismereti munka során készített saját mesekönyvedet.